Sijoitusasunto

Sijoitusasunto-opas Рnäin sijoitat asuntoihin vuonna 2021!

Sisällysluettelo (klikkaamalla pääset oikeaan kohtaan):

Nykyään monien sijoittajien salkuista löytyy sijoitusasunto tai jopa useita sijoitusasuntoja. Mikä on johtanut asuntosijoittamisen suosioon?

Ensinnäkin sijoitusasunnon ostamisen kynnys on selvästi matalampi kuin vaikkapa 1990-luvulla ja asuntosijoittamisesta on helposti saatavilla runsaasti tietoa. Toinen syy on tietysti pankit, jotka suhtautuvat sijoitusasunnon ostoon myötämielisesti. Tärkein tekijä on kuitenkin tietysti hyvät tuotot mikä on aina lähtökohtana sijoittamisessa.

Tämän blogitekstin ajatuksena on tarjota vinkit, joilla pääset asuntosijoittamisessa alkuun. Mukavia lukuhetkiä!

 

Mikä on sijoitusasunto?

Sijoitusasunto on asunto, jonka asunnon omistaja on vuokrannut vuokralaiselle. Vuokralainen maksaa asunnon omistajalle vuokraa korvauksena siitä, että saa asua asunnossa.

Sijoitusasunnon omistaja omistaa itse asunnon, mutta toista kautta ajateltuna hän omistaa osuuden asunto-osakeyhtiöstä, joka oikeuttaa kyseisen huoneiston hallintaan. Asunnon omistaja vastaa asunto-osakeyhtiöön kohdistuvien remonttien kustannuksista, jotka jaetaan as oy:n osakkeenomistajille asunto-osakkeiden määrän suhteessa. Vähän kuin osakesijoittaja omistaa pienen osuuden pörssiyhtiöstä, asunnon omistaja omistaa myös pienen osuuden asunto-osakeyhtiöstä.

 

Miksi sijoitusasunnon osto on järkevää?

Omasta taloudesta huolehtiminen ja varallisuuden kasvattaminen on luonnollisesti aina järkevää ja asuntosijoittaminen on trendikäs ja tuottoisa menetelmä tähän. Suurin syy sijoitusasuntojen houkuttelevuudelle on ehkä niiden hyvä riski-tuotto -suhde. Tällä hetkellä esimerkiksi pankkitalletuksista ei saa järkevää tuottoa ja sitten taas osakkeet ovat monille liian riskialtis sijoitusmuoto.

Sijoitusasunnot sopivat myös erinomaisesti yleiseen vaurastumismalliin eli, että raha tekee työtä puolestasi silloinkin, kun et itse työskentele. Asuntosijoittaminen liittyy hyvin vahvasti tähän ajatusmalliin, jonka menestynyt yrittäjä ja kiinteistösijoittaja Robert T. Kiyosaki on maailmalle levittänyt.

Sijoitusasunnon ostoon on monia hyvi√§  ja perusteltuja syit√§, 10 keskeisint√§ syyt√§ on listattuna asuntosijoittamista k√§sittelev√§√§n kirjoitukseen.


Millainen hyvä sijoitusasunto on?

Erinomainen kysymys, johon ei ole suoraa vastausta. Toiselle hyvä sijoitusasunto saattaa olla pieni yksiö hyvin pidetystä vanhasta kerrostaloyhtiöstä. Toiselle taas kaksio uudiskohteesta voi sopia paremmin omaan strategiaan. Lähtökohtaisesti kuitenkin pienet asunnot kasvavilta alueilta ovat turvallisiksi koettuja sijoitusasuntoja, mutta myös muilla strategioilla on mahdollisuus onnistua.

Vuoden 2020 koronakriisin aiheuttaman ep√§varmuuden my√∂t√§ sijoituasunnon sijainnin merkitys on korostunut. Vanhassa hokemassa ”sijainti, sijainti, sijanti” on siis edelleen per√§√§. Sijoitusasunto kannattaa yleens√§ ostaa sellaiselta alueelta, jossa asuntojen kysynn√§n voi olettaa kasvavan jatkossa, jolloin vuokrien ja hinnan kehitys olisi positiivista pitk√§ll√§ aikav√§lill√§.

Tutustu erilaisiin asuntosijoitusstrategioihin:

Asuntosijoittajan täytyy myös päättää, että miltä alueilta ja mistä kaupungeista sijoitusasuntoja aikoo hankkia. Suurimmat kasvukeskukset kuten pk-seutu, Turku ja Tampere koetaan turvallisimpina asuntosijoituskaupunkeina ja näin asia varmasti onkin. Toki näissä kaupungeissa hinnat ovat korkeimmat ja tuotot sen myötä matalimmat.

Kannattaa tutustua pohdintaamme parhaista asuntosijoituskaupungeista.

 

Sijoitusasunnon rahoitus

Sijoitusasunnon ostaminen edellytt√§√§ rahaa, mutta ei ehk√§ kuitenkaan niin paljoa kuin saattaisit kuvitella. Toki vaikkapa 50.000‚ā¨ alkup√§√§omalla olisi mukava l√§hte√§ sijoitusasuntoja ostelemaan, mutta kaikilla ei ole sellaisia alkusummia, kuten ei ollut minullakaan. Olen itse aloittanut asuntosijoittamisen l√§hes tyhj√§st√§ ja ensimm√§inen sijoitusasunto ostettiinkin ilman omaa rahaa. Lue miten sijoitusasunnon osto on mahdollista pienell√§ p√§√§omalla.

Sijoitusasunnon hankinta on siis mahdollista ilman valtavia alkupääomia, tähän löytyy muutamia keinoja. Esimerkiksi jotain ulkopuolista vakuutta vastaan on mahdollista kattaa sijoitusasuntolainan omarahoitusosuus. Tällaisia voisi olla vaikkapa oma asunto tai vanhempien kesämökki. Keinoja sijoitusasunnon oston rahoittamiseen:

 • pankkilaina
 • s√§√§st√∂t
 • yhteinen sijoitus yst√§v√§n tai perheenj√§senen kanssa
 • oma asunto lainan lis√§vakuudeksi
 • muu ulkoinen lis√§vakuus (esim. m√∂kki, mets√§tila tms.)

Asuntosijoittamisen yhteydessä puhutaan myös usein uudelleenrahoituksesta. Uudelleenrahoittaminen tarkoittaa sitä, että asunnon omistaja hakee lainaa (esimerkiksi seuraavan sijoitusasunnon ostamista varten) aiemmin lainoitettua asuntoa vastaan, jonka arvo on noussut oston jälkeen. Arvonnousu voi aiheutua asunnon remontoinnista tai pelkästään alle markkinahintaisesta ostohinnasta. Harri Hurun blogissa kerrotaan hyvin miten uudelleenrahoitus toimii käytännössä.

 

Pankki myöntää velkavipua sijoitusasunnon hankintaan

Suurin osa asuntosijoittajista ostaa sijoitusasunnon lainarahalla. Pankit tykk√§√§v√§t rahoittaa kiinte√§√§ omaisuutta ja antavatkin sijoitusasuntolainaa yleens√§ 70% sijoitusasunnon ostohinnasta. 70% velkavipu usein riitt√§√§ siihen, ett√§ vuokrasta j√§√§ kaikkien kulujen ja lainan lyhennyksen j√§lkeen positiivista kassavirtaa mik√§ onkin monen asuntosijoittajan keskeinen kriteeri sijoitusasunnon hankinnassa.

Velkarahan k√§yt√∂st√§ on useita hy√∂tyj√§, joista p√§√§llimm√§isen√§ se, ettei omaa rahaa tarvitse sijoittaa niin paljon, yleens√§ n. 25-30% sijoitusasunnon ostohinnasta. N√§in my√∂s sijoitetun oman p√§√§oman tuotto paranee. 

Velkarahan k√§ytt√∂ kannattaa kuitenkin pit√§√§ itselle sopivana, koska lainarahan k√§ytt√∂ lis√§√§ aina riskej√§. Jotkut ovat hankkineet sijoitusasuntoja joa 100% lainalla, mutta siin√§ on riskins√§ ja liian suuri ja huoleton velkavivun k√§ytt√∂ saattaa ”kaataa kupit” mik√§li ongelmia syntyy. 50-70% velkavipua voi pit√§√§ suhteellisen turvallisena, kun sijoitusasunto on muuten j√§rkev√§.

Sijoittajien suosiossa olevissa uudiskohteissa on velkavipu jo valmiina, koska niissä on yhtiölainaa. Yhtiölaina tarkoittaa taloyhtiön ottamaa lainaa, joka jakaantuu jokaiselle asunnolle. Yhtiölainaa on yleensä 60-70% ostettavan asunnon velattomasta hinnasta.

Lue esimerkki velkavivun k√§yt√∂n mahdollisuuksista ja katso millainen olisi hyv√§ sijoitusasuntolaina

 

Muistilista sijoitusasunnon ostoon

Asuntosijoittajan tulee ensin valita itselleen sopiva sijoitusstrategia, jonka jälkeen on hyvä muodostaa sijoitusasunnon kriteerit. Alle on listattuna asioita, jotka voisi olla hyvä tarkistaa ennen ostopäätöstä.

Sijainti:

 • Alueen kysynt√§ ja tarjonta. Tutki asuntofoorumeita ja haastattele v√§litt√§ji√§.
 • Alueen palvelut. Onko koulut, p√§iv√§kodit ja marketit l√§hell√§?
 • Liikenneyhteydet. Miten julkinen liikenne toimii, miten autolla p√§√§see?
 • Kaavoitus. Millaisia suunnitelmia alueelle on tulevaisuudessa?

Taloyhtiö:

 • L√∂ytyyk√∂ yhti√∂n taloudesta mit√§√§n yll√§tt√§v√§√§ vai onko kaikki kunnossa? Pyyd√§ is√§nn√∂itsij√§ntodistus ja viimeinen tilinp√§√§t√∂s.
 • Mit√§ remontteja yhti√∂√∂n on tehty ja mit√§ on tulossa? Onko putkiremontti tehty? Pyyd√§ KPTS (=Kunnossapitotarvesuunnitelma) tai PTS (=Pitk√§n t√§ht√§imen suunnitelma). Juttele my√∂s is√§nn√∂itsij√§n kanssa, koska kaikkia asioita ei v√§ltt√§m√§tt√§ aina n√§y dokumenteista.
 • Milt√§ taloyhti√∂ ja sen ymp√§rist√∂ tuntuvat? Onko pihapiiri siisti, haiseeko k√§yt√§v√§ss√§ tupakka, millaisia autoja pihassa on, millaisia verhoja on ikkunoissa. Kaikki n√§m√§ asiat kertovat taloyhti√∂st√§ jotain.
 • Onko oma vai vuokratontti?

Asunto:

 • Onko pohjaratkaisu viihtyis√§ ja toimiva? Jos ei, pystyyk√∂ sit√§ muuttamaan?
 • Millaiset n√§kym√§t parvekkeelta ja ikkunoista?
 • Onko asunnossa riitt√§v√§sti s√§ilytystilaa?
 • Mik√§ asuinkerros, l√∂ytyyk√∂ talosta hissi√§?
 • L√§mmitysmuoto, asukkaan maksama s√§hk√∂ vai yhti√∂lle kuuluva kauko- tai maal√§mp√∂?
 • Mik√§ on kalleimpien remonttikohteiden eli keitti√∂n ja kylpyhuoneen kunto?
 • L√∂ytyyk√∂ mit√§√§n melua aiheuttavaa h√§iri√∂tekij√§√§, kuten junanrata, √§√§nek√§s risteys tai ravintola?
 • Milt√§ asunto tuntuu, voisitko itse kuvitella asuvasi asunnossa?

 

Paljonko sijoitusasunto tuottaa ja miten vuokratuotto lasketaan?

Sijoitusasunnon ostossa olennainen asia on tietysti sijoituasunnosta saatava tuotto. Asuntosijoittamisessa tuottoa pystyy saamaan kahdella tavalla eli arvonnousulla sekä vuokratuloilla. Yleensä asuntojen tuottoja vertaillaan vuokratuottojen perusteella, joka tarkoittaa vuokratulon suhdetta asunnon hintaan. Asuntosijoittajan kannattaakin keskittyä enemmän kassavirtaperusteiseen vuokratuottoon kuin arvonnousuun, joka tulee sitten bonuksena jos on tullakseen.

Yleensä sijoitusasuntojen hyvänä tuottona pidetään 6% vuokratuottoa asunnon velattomalle hinnalle. Toki hyvällä paikalla sijaitsevan uudiskohteen tuottovaatimus on luonnollisesti alhaisempi kuin vaikkapa täynnä vuokrataloja olevassa lähiössä.

Sijoitusasunnon vuokratuoton laskeminen pitää osata. Sijoitusasunnon vuokratuoton laskukaava menee näin:

vuokratuoton laskukaava

Yll√§ oleva esimerkki on yksinkertaisin tapa laskea asunnon vuokratuotto. Laskennassa kannattaa kuitenkin huomioida my√∂s taloyhti√∂n remontit ja niiden kustannukset sek√§ asunnon vuokrattavuus. Tutustu syvemmin miten sijoitusasunnon vuokratuotto lasketaan ja lataa my√∂s ilmainen sijoitusasuntolaskuri vuokratuoton laskemiseen.

 

Millaisia riskejä asuntosijoittamiseen liittyy?

Kuten yllä mainittiin, sijoitusasuntoihin liittyy myös riskejä, kuten kaikkiin sijoituksiin aina. Suurin yksittäinen riski aiheutuu isosta velkavivun käytöstä esimerkiksi korkojen noustessa tai jonkin muuan asian mennessä pahasti pieleen. Taloyhtiön isot remontit on myös riski, joka täytyy muistaa.

Keskisimmät asuntosijoittamisen riskit:

 • Remonttiriski
 • Vuokralaisriski
 • Korkoriski
 • Markkinariski
 • Alueellinen riski
 • Lains√§√§d√§nn√∂lliset riskit

Riskejä pystyy kuitenkin hallitsemaan ja loppujen lopuksi suurin riski piileekin itse sijoittajassa. Pahimmat virheet syntyy silloin, kun kokematon sijoittaja lähtee ostamaan sijoitusasuntoja kovalla innostuksella ilman perustietojen opettelua.

Pahimmat riskit välttääkseen kannattaa ensiksi opiskella aihetta, jutella muiden asuntosijoitajien kanssa, keskustella välittäjien kanssa, käydä asuntonäytöillä ja tällä tavalla kerätä hieman kokemuksia ja tietoa ennen ensimmäisen sijoitusasunnon ostoa.

Lue asuntosijoittamisen keskeisimmistä riskeistä.

 

Vuokratulojen verotus

Asuntosijoittamisen tuotot eli vuokratulot ja luovutusvoitot ovat pääomatuloveron alaista tuloa. Pääomatuloista maksetaan veroa 30% 30.000 asti ja sen ylittävältä osuudelta 34%.

Luovutusvoitto tarkoittaa sijoitusasunnon myynnistä syntyvää voittoa, josta maksetaan veroja. Sijoitusasunnon myynnin verotus lasketaan siten, että myyntihinnasta vähennetään ostohinta sekä kaikki verovähennykset, josta saadaan verotettava pääomatulo.

Asuntosijoittajan kannattaa muistaa tehdä kaikki vähennykset, että välttyy turhilta veroilta. Alla yleisimmät verovähennykset, jotka asuntosijoittajan on hyvä muistaa:

Syventävät ohjeet vuokratulojen verotukseen löytyy verottajan sivuilta.

Tiesitkö, että voi olla järkevää ostaa sijoitusasuntoja yritykselle mikäli asuntoja aikoo hankkia useampia? Osakeyhtiön kautta sijoittaminen tuo verotehokkuutta, koska osakeyhtiö maksaa yhteisöveroa 20% eli ero yksityishenkilön veroprosenttiin voi olla jopa 14 prosenttiyksikköä. Tutustu lisää osakeyhtiön kautta sijoittamisen hyötyihin.

 

Sijoitusasunto vai asuntorahasto?

Kannattaako sijoittaa asuntoihin rahaston kautta vai suoraan itse, hyvä kysymys ja oikea vastaus riippuu sijoittajasta.

Asuntorahasto voi olla oikea vaihtoehto henkilölle, joka haluaa helppoutta ja vaivattomuutta. Asuntorahasto ei soita sinulle toisin kuin vuokralainen jos astianpesukone laskee allensa. Rahaston kautta saa myös helposti hajautushyödyn, koska rahasto on hajauttanut varansa useisiin kohteisiin ja kaupunkeihin. Aloittaminen vaatii myös vähemmän pääomaa.

Rahastoihin liittyy myös miinuspuolia kuten se, että rahasto perii kuluja. Lisäksi vaikutusmahdollisuuksia sijoituksen tuottoon ei ole kuten suorissa asuntosijoituksissa. Voit esimerkiksi ostaa sijoitusasunnon alle markkinahinnan ja tehdä arvonnousua remontilla. Suorissa asuntosijoituksissa pystyt nostamaan myös oman pääoman tuottoa velkavivun avulla.

 

Sijoitusasunnon vuokraus on tärkeä vaihe

Kuva sijoitusasunnon vuokrauksestaSijoitusasunnon vuokraaminen on yksi keskeisistä ja tärkeimmistä vaiheista asuntosijoittamisessa. Vuokraaminen kannattaa tehdä huolella, koska se on helpoin tapa välttyä ongelmilta vuokralaisten kanssa. Meillä on vain harvoin ollut ongelmia vuokralaisten kanssa ja samaa on kuultu monen muun kokeneen asuntosijoittajan suusta. Sitten taas tietyillä sijoittajilla tuntuu aina olevan ongelmia. Tässä asiassa moni luulisi, että puhutaan vuokralaisriskistä, mutta ehkä kyse on enemmänkin vuokranantajariskistä, koska vuokranantaja pystyy omin toimin vaikuttamaan vuokralaisriskiin.

Lue vinkit onnistuneeseen asunnon vuokraamiseen ja välty ongelmilta vuokralaisten kanssa ja tee vuokrasopimus huolella, lue vuokrasopimuksen 11 tärkeää kohtaa.

 

Miksi sinun kannattaa ostaa sijoitusasuntoja?

Sijoittamiselle yleensäkin on aina jokin syy. Monet mainitsevat syyksi, että haluaisi lisää rahaa. Periaatteessa ihan hyvä syy, mutta loppujen lopuksi ei ole kyse siitä. Kyse on omista unelmista eli siitä mitä se raha mahdollistaa. Unelmana voi olla vaikkapa hieno auto tai talo, jääminen pois töistä tai huolettomat eläkepäivät. Tai ihan mikä vaan. Mikä on sinun unelma ja syy hankkia sijoitusasuntoja?

Unelmointi on t√§rkee, joten m√§√§rit√§ unelmael√§m√§si nyt ja aloita sen tavoittelu v√§litt√∂m√§sti. Voit aloittaa siten, ett√§ teet listauksen unelmistasi, ihan kaikista mit√§ tulee mieleen. Kuvittele my√∂s, ett√§ millaista el√§m√§si on esimerkiksi 5 vuoden p√§√§st√§. Liittyyk√∂ unelmat jotenkin rahaan? Jos unelmien saavuttamiseen liittyy jollain tavalla raha, on sijoitusasunnot yksi hyv√§ mahdollisuus varallisuuden kartuttamiseen. Lue aiheesta lis√§√§ artikkelissa Taloudellinen riippumattomuus ‚Äď tila, jota jokaisen tulisi tavoitella!

Taloudellinen riippumattomuus on käsite, jonka voi määritellä monella tavalla. Se ei tarkoita välttämättä miljoonien eurojen varallisuuden hankkimista. Taloudellinen riippumattomuus on sitä, että voit vapaasti elää unelmiesi elämää ilman huolta rahasta ja sen riittävyydestä. Siihen voi esimerkiksi riittää kahden tuhannen euron kuukausitulot. Jollekin toiselle enemmän, ehkä viisi tai kymmenen tuhatta.

Kannattaa keskittyä passiivisten tulojen hankintaan. Passiiviset tulot ovat tulovirtoja, joita syntyy silloinkin, kun et itse työskentele. Passiiviset tulot voivat jossain vaiheessa mahdollistaa vaikkapa palkkatyöstä hyppäämisen pois, koska passiiviset tulot riittävät unelmien elämään. Sijoitusasunto on hyvä esimerkki hankkia passiivisia tuloja, mutta siihen on muitakin keinoja. Lue mitä vaihtoehtoja passiivisten tulojen hankintaan löytyy.

 

Kuinka monta sijoitusasuntoa on tarpeeksi?

Suurimmalla osalla suomalaisista vuokranantajista asuntoja on 1-2. Asuntosijoittamisen suosio on kuitenkin kasvanut ja useampia, esimerkiksi yli 5 asuntoa, omistavia sijoittajia alkaa olla koko ajan enemmän ja enemmän. Asuntosijoittamisen on huomattu olevan hyvä muoto kasvattaa varallisuutta, etenkin matalien korkojen aikana. Moni on myös perustanut osakeyhtiön asuntosijoitustoimintaa varten.

Mutta kuinka monta asuntoa sitten olisi tarpeeksi? Tämäkin riippuu aivan henkilöstä, millaiset resurssit ja tavoitteet on itselleen asettanut. Jos haluaa pientä turvaa ja lisävarallisuutta eläkepäiviin, esimerkiksi 1-3 asuntoa voi jo hyvinkin riittää.

Yhä entistä enemmän sijoitusasuntojen hankinnalla tavoitellaan vapautta ja mahdollisuutta hypätä jossain vaiheessa pois työelämästä. Että pystyisi elämään pelkästään sijoitusasuntojen tuottojen varassa, asuntoja tulisi olla jotain 5-30, riippuen paljon siitä kuinka suurta velkavipua käyttää ja miten paljon tulovirtaa elämiseen tarvitsee.

Asuntosijoittaminen on pitkäjänteistä puuhaa ja tässäkin sijoittamisessa aika palkitsee sijoittajaa. Mitä aiemmin aloittaa, sitä enemmän korkoa korolle -vaikutuksen myötä varallisuus kasvaa.

Mikäli olet innostunut kasvattamaan asuntosalkkua kunnianhimoisesti ja tavoittelet ehkä taloudellista vapautta, kannattaa lukaista kirjoitus Haluatko asuntomoguliksi?

 

Alle markkinahintaisia sijoitusasuntoja sisäpiiristä!

T√§ll√§ hetkell√§ julkisista asuntoportaaleista on hankala l√∂yt√§√§ hyvi√§ sijoitusasuntoja. Me olemme luoneet ratkaisun, jonka avulla my√∂s piensijoittajat voivat l√∂yt√§√§ ja ostaa tuottavia sijoitusasuntoja helposti ja edullisesti. Ostamme itse isompia sijoitusasuntom√§√§ri√§ kerralla ‚ÄĚtukkuhinnoilla‚ÄĚ ja myymme asunnot eteenp√§in sijoittajille. Meille riitt√§√§ t√§ll√∂in itselle pienempi kate, jolloin meilt√§ ostettu sijoitusasunto saattaa olla reilustikin markkinahintojen alle.

Meidän sisäpiiriläisille on tähän mennessä tarjottu sijoitusasuntoja jo kymmenistä eri kohteista. Uudisasuntoja on ollut tarjolla mm. Jyväskylästä, Oulusta, Kuopiosta, Seinäjoelta, Kokkolasta, Espoosta, Vantaalta, Lahdesta, Hyvinkäältä, Hämeenlinnasta, Tampereelta ja Turusta.

Käyttetyjä kerrostaloasuntoja olemme toistaiseksi pystyneet tarjoamaan mm. Rovaniemeltä, Jyväskylästä, Torniosta, Lahdesta, Naantalista, Mikkelistä, Lappeenrannasta ja Raumalta.

Meillä ei vielä ole ollut tarjolla sijoitusasuntoja Helsingistä, mutta on vain ajan kysymys, milloin saamme muun pääkaupunkiseudun ohella kohteita tarjolle myös Helsingistä.

Lue miten voit päästä käsiksi hyviin sijoitusasuntoihin.

 

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on sijoitusasunto?

Sijoitusasunto on asunto-osakeyhtiöstä ostettu asunto-osake, josta asunnon omistaja saa vuokratuloja asunnon vuokralaiselta

Miten vuokratuotto lasketaan?

Vuokratuotto lasketaan kaavalla: vuokra-hoitovastike*12/velaton ostohinta. Lataa ammattimainen tuottolaskuri täältä.

Millainen vuokratuotto on hyvä?

Helsingin keskustassa 4% on hyvä vuokratuotto, kun taas 5km Sodankylän keskustasta 10% ei välttämättä ole riittävä tuotto. Sijainti ja sijoittajan omat kriteerit vaikuttaa siihen mikä on riittävän hyvä vuokratuotto.

Voiko opiskelija tai työtön saada lainaa sijoitusasuntoon?

Se on mahdollista, mutta ei helppoa. Mikäli tuloja ei ole, sijoitusasuntolainan saannin edellytys on yleensä jokin muu vakuus sijoitusasunnon lisäksi kuten vaikkapa asunto, mökki tai kiinteistö.

Mikä on hyvä sijoitusasuntolainan korkomarginaali?

Kirjoitushetkellä yksityishenkilöiden sijoitusasuntolainojen marginaalit liikkuvat välillä 0,5-1,5% pankista, asiakkaasta ja sijoituskohteesta riippuen. Alle prosentin marginaalia voi pitää jo oikein hyvänä. Kannattaa lukea mitkä muut tekijät koron lisäksi ovat merkittäviä ja missä tilanteissa täältä.

Miten voi löytää hyviä sijoitusasuntoja?

Hyvät sijoitusasunnot myydään nopeasti, joten niitä löytääkseen täytyy olla aktiivinen. Kannattaa tutustua valittuun alueeseen, jolloin saat hyvän käsityksen hintatasosta. Aseta asuntoportaaleihin hakuvahdit ja kerää verkostoa ympärillesi, joista voisit saada tietoa hyvistä sijoituskohteista.

Me ostamme isoja kokonaisuuksia määräalennushinnoin ja jaamme osan tuosta hyödystä verkostomme sijoittajien kanssa myymällä asunnot edullisesti eteenpäin. Tiedotamme sijoituskohteista sähköpostilla sisäpiiriin kuuluvia, voit liittyä sisäpiiriin täältä.

Lisäpotkua asuntosijoittamiseen:

Asuntosalkunrakentaja - Pekka Väänänen
Asuntosalkunrakentaja - Pekka Väänänen

Hei! Loin Asuntosalkunrakentaja.fi sivuston auttaakseni lukijoita vaurastumaan ja onnistumaan omissa asuntosijoituksissaan. Ostin ensimmäisen sijoitusasuntoni vuonna 2012 ja sen jälkeen olen tehnyt kymmeniä sijoitusasuntokauppoja. Asuntosijoittaminen on mielenkiintoinen sijoitusmuoto, joka tarjoaa hyviä tuottomahdollisuuksia ja alkuun pääsee pienilläkin pääomilla. Toivon, että saat kirjoituksistani vinkkejä ja hyötyä asuntosijoittamiseen. Jos tuntuu, että voisimme tehdä yhteistyötä asuntosijoittamiseen liittyvissä asioissa niin ota rohkeasti yhteyttä pekka[at]asuntosalkunrakentaja.fi