Riippumatto ja taloudellinen riippumattomuus

Taloudellinen riippumattomuus – onko se sinua varten?

Taloudellinen riippumattomuus oli minulle aiemmin sellainen asia, josta kuvittelin, ettei se ole minulle mahdollista. Tein kuitenkin päätöksen ja nyt tiedän, että se on mahdollista ja pystyn sen saavuttamaan. En ole vielä saavuttanut taloudellista riippumattomuutta enkä tiedä milloin sen saavutan, mutta tärkeintä on, että tiedän saavuttavani sen.

Kokeile taloudellisen riippumattomuuden laskuria




Laskurin alkuperäinen versio löytyy www.vaurastu.net -sivustolta.

Sisällysluettelo

Kiinnostaako taloudellinen riippumattomuus sinua?

Olen laatinut sinulle tähän artikkelin alkuun listan kysymyksiä, joihin toivon sinun vastaavan. Ota hyvä ja rento asento (miksei myös kupillinen kahvia) ja vastaa kysymyksiin rauhassa. Muista olla rehellinen itsellesi. Ehkä saat selville, onko taloudellinen riippumattomuus sinua varten.

Kuvittele elämäsi 5 vuotta eteenpäin: Toteutatko unelmiasi jo nyt ja haluaisit elämäsi olevan 5 vuoden päästä tismalleen samanlaista kuin nyt vai haluaisitko ehkä enemmän vapautta elämääsi?

Kysymyksiä mietittyäsi sinulle saattoi tulla sellainen olo, että pitäisi ehkä tehdä jotain. Jatketaan siis eteenpäin. Mutta mitä taloudellinen riippumattomuus oikeasti on ja miten sen voi saavuttaa? Täytyykö tilille kerätä ensin miljoona euroa rahaa ja sitten lopettaa työnteko ja aloittaa elämästä nauttiminen?

Mitä taloudellinen riippumattomuus tarkoittaa?

Moni saattaa ajatella, että saavuttaakseen taloudellisen riippumattomuuden tulee ensin kerätä valtava summa rahaa säästöön (esimerkiksi miljoona euroa) ja sitten vain elää niillä rahoilla. Sen voi toki tehdä niinkin, mutta harva pystyy keräämään miljoonaa euroa säästöön. Miljoona euroakin on loppujen lopuksi melko pieni summa, jos sinulla ei ole mitään tuloa. Rahat loppuvat jossain vaiheessa kuitenkin, jolloin ei auta kuin ottaa hattu kouraan ja lähteä etsimään työpaikkaa.

Monille lottovoittajille on käynyt juuri näin. 7 oikein osuessa kohdalle lopetetaan ensin työt, sitten nostetaan elintasoa ja ostetaan autot, talot, mökit, moottoripyörät ja muut vempeleet. Kulut nousevat taivaisiin ja samalla tulot loppuvat. Onkin todettua, että monet lotossa voittaneet päätyvät loppujen lopuksi 5-10 vuoden päästä taloudellisesti huonompaan asemaan kuin ennen voittoa. Unohdetaan siis lotot ja muut vastaavat, on olemassa toinenkin tie.

Olennaista ei siis ole tietyn rahasumman kerääminen vaan tulojen kasvattaminen ja ennen kaikkea passiivisten eli työstä riippumattomien tulojen lisääminen. Yleinen määritelmä taloudelliselle riippumattomuudelle onkin se, että sinulla on niin paljon työstäsi riippumattomia tuloja, että ne kattavat sinun elinkustannuksesi. Oletetaan, että olet saanut kerättyä 2000 euron passiiviset kuukausitulot ja maksat kuukaudessa asumisestasi 700 euroa, ruokiin menee 300 euroa, vaateostoksiin ja muihin hankintoihin 200 euroa ja muita kuluja on 500 euroa. Olet tällöin taloudellisesti riippumaton silloin, koska sinulla on passiivisia tuloja enemmän kuin pakollisia menoja.

Itse määrittelisin taloudellisen riippumattomuuden tai taloudellisen vapauden lähes samoin, mutta pikkaisen eri kulmasta. Mielestäni taloudellinen riippumattomuus on sitä, kun sinulla on vapaus päättää missä teet, kenen kanssa ja milloin teet sitä mitä sinua huvittaa riippumatta rahasta. Eli mielestäni et ole täysin taloudellisesti riippumaton silloin, jos passiiviset kulut kattavat ”vain” elinkustannuksesi, koska varmasti haluat välillä myös tehdä uusia ja erilaisia juttuja, joihin tarvitset rahaa, kuten matkustella maapallon toiselle puolelle jne. 

Toisin sanoen, olet taloudellisesti riippumaton silloin, kun voit tehdä ihan mitä sinua huvittaa ilman, että tarvitsee miettiä rahaa. Voit joko tehdä töitä tai olla tekemättä tai tehdä silloin, kun siltä tuntuu. Oma taloudellinen vapautesi raja on siis siinä, kun saat niin paljon passiivista tuloa, että pystyt elämään unelmiesi elämää.

 

”Taloudellinen riippumattomuus on sitä, kun sinulla on vapaus päättää missä teet, milloin teet ja kenen kanssa teet sitä mitä sinua huvittaa, riippumatta rahasta

Määrittele unelmiesi elämä

Unelmoidaanko hieman? Mieti hienoa kesäaamua, kun heräät auringon valoon ja kuulet linnunlaulun. Kävelet keittiöön ja valmistat raikkaan marjasmoothien ja nautit sen terassilla auringon paisteessa lintujen viserrystä kuunnellen. Samalla kuulet kahvipannun porinan sisältä ja haistat kahvin tuoksun. Nautit myös kahvisi kaikessa rauhassa samalla kuin tuoksuttelet raikkaan tuulen tuomia kesän tuoksuja. Vilkaiset kelloa ja tajuat, että toiset ovat jo ahertaneet työssään tunnin tai kaksi. Ehkä mietit, että pitäisikö laittaa korvanapit korviin ja kiskaista vielä reipas pyörälenkki lempimusiikkiasi kuunnellen ja ottaa perään pitkä suihku ennen kuin suunnittelet päivää sen pidemmälle.

Miltä tuntuisi jos..

Taloudellisesti riippumattomana voit nauttia elämästäsi täysin eri tavalla kuin muut. Voit esimerkiksi työskennellä haluamallasi tavalla, haluamassasi paikassa ja haluamasi ajan ja aloittaa päiväsi kuten edellisessä kappaleessa kuviteltiin.

Oma taloudellisen riippumattomuuden määritelmä muotoutuu siis siitä, millaista unelmiesi elämä on. Jos pystyt toteuttamaan unelmiesi elämää 1 500 eurolla kuukaudessa niin sinulle riittää, että saat jostain vain sen verran työskentelystäsi riippumatonta passiivista tuloa! (jo muutama sijoitusasunto voi mahdollistaa tämän). Jos taas tarvitset 5 000 euroa unelmiesi elämän toteuttamiseen, niin se vaatii hieman enemmän, mutta on täysin saavutettavissa.

Kuinka taloudellisen riippumattomuuden voi saavuttaa?

Tärkein asia mikä sinun tulee sisäistää, kun tavoittelet taloudellista riippumattomuutta, on että laitat rahan tekemään työtä puolestasi. Pyri luomaan kassavirtoja, jotka ovat riippumattomia siitä, mitä sinä teet. Pidä oman talouden kassavirtamalli mielessäsi ja keskity keräämään sellaista varallisuutta, joka tuo rahaa taskuusi silloinkin, kun et työskentele. Tällaista tuloa kutsutaan passiiviseksi tuloksi.

Passiiviset tulot yhdistettynä palkkatyöhön voi tuoda ensin osittaisen taloudellisen riippumattomuuden. Eivätkä kaikki välttämättä halua lopettaa päivätyötään kokonaan. Monet pitävät omasta työstään, mutta eivät välttämättä sen kokonaisvaltaisesta stressikuormasta. Miltä kuulostaisi vaikkapa 3-päiväinen työviikko? Tai mahdollisuus lomailla palkattomana silloin, kuin lomakohteissa on vähemmän turisteja? Osittainen taloudellinen riippumattomuus lisää vapautta ja mahdollistaa oman elämänsä muokkaamista sitä kohti, mikä itseä eniten kiinnostaa.

Taloudellisen riippumattomuuden saavuttamiseen on monia polkuja. Yleensä näitä tarinoita yhdistää kova työ, isot haasteet ja hyvät ihmiset ympärillä. Voit lukea lisää Pekan kulkemasta polusta Matkaopas Vapauteen sivuston haastattelusta. 

Kuinka hankit passiivisia tuloja?

Kirjoitin artikkelin, jossa kerron erilaisia mahdollisuuksia passiivisten tulojen hankintaan (kaksi tapaa on ylitse muiden!). Kannattaa lukea ja aloittaa taloudellisen riippumattomuuden tavoittelu ja ansaita rahaa passiivisesti 24/7/365!

Ehkä parasta, mitä voit passiivisten tulojen ja taloudellisen riippumattomuuden hankkimiseksi tehdä on investoida itseesi ja oppimiseesi aikaa ja rahaa. Monessa asiassa tuotot tehdään nopeiden päätöksien kautta, joihin on valmistauduttu pitkällisen opiskelun ja tekemällä oppimisen kautta. Tutustu ja kertaa blogitarjontaamme, niin pääset kiinni asuntosijoittamalla mahdollistettuun taloudelliseen riippumattomuuteen. 

Lue kiinnostavia kirjoja, jotta voit välttyä toisten tekemiltä virheiltä ja oppia nopeammin kuin aikaisemmin aloittaneet. Käy erilaisissa sijoittamiseen ja vaurastumiseen liittyvissä tapahtumissa ja koulutuksissa, jotta kartutat verkostoasi ja saat viettää aikaa samanhenkisten ihmisten kanssa. 

Usein kysytyt kysymykset

Taloudellinen riippumattomuus on sitä, kun sinulla on vapaus päättää missä teet, milloin teet ja kenen kanssa teet sitä mitä sinua huvittaa, riippumatta rahasta

Taloudellisen riippumattomuuden voi saavuttaa esimerkiksi passiivisilla tuloilla, joita varten ihmisen ei tarvitse käyttää aikaansa saadakseen rahaa. Kun rahan laittaa tekemään työtä puolestasi, saat rahaa taskuusi vaikka et itse työskentele.

Lisäpotkua taloudellisen riippumattomuuden tavoitteluun:

Jaa artikkeli eteenpäin

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Tulosta

Pekka Väänänen / Asuntosalkunrakentaja

Loimme Asuntosalkunrakentaja.fi sivuston, koska haluamme tuottaa lisäarvoa asuntosijoittamisesta kiinnostuneille. Aloitimme sisarusteni kanssa vuonna 2012 yhdestä asunnosta, nyt hankimme kokonaisia kerrostaloja. Pystymme tarjoamaan ostettavaksi tukkuhintaisia asuntoja, koska jaamme määräalennushyödyn asiakkaidemme kanssa. Lisäksi tarjoamme asuntosijoittajien käyttöön ilmaista materiaalia. Mukavaa matkaa asuntosijoittamisen parissa!

Miksi myymme sijoitusasuntoja alle markkinahinnan?

Lataa ilmainen e-kirja:
Näin sijoitat menestyksekkäästi asuntoihin

Hyödyllisiä lähteitä asuntosijoittamisen tueksi:

Muuttoliiketilastot – Tilastokeskus
Tutustu muuttoliikkeen ajankohtaisiin tilastotietoihin Suomessa.

MDI Väestöennuste
Väestönkehitystä koskevat ennusteet kunnittain ja alueittain. Tietoa tulevaisuuden väestörakenteista.

Korkojen kehitys ja Euribor-korot
Seuraa ajankohtaisia Euribor-korkojen kehityksiä ja niiden vaikutusta lainamarkkinoihin.

Rakentaminen ja asuminen – Tilastokeskus
Ajantasaiset tilastotiedot rakentamisesta ja asumisesta Suomessa.

Asuntojen hintatilastot – Tilastokeskus
Asuntojen hintakehityksen tilastot ja analyysit eri puolilla Suomea.

Seuraa Somessa

Aiemmat blogikirjoitukset

Lue lisää

Uusimmat blogit