Vuokra-asuntohakemus

Vuokralaisvalinta on yksi asuntosijoittajan tärkeimmistä vaiheista mikä kannattaa tehdä huolella. Väärä vuokralaisvalinta voi aiheuttaa monenlaista päänvaivaa ja käydä taloudellisesti myös kalliiksi. Siksi ei kannata välttämättä vuokrata asuntoa ensimmäiselle ehdokkaalle vaan selvittää hakijoiden taustat huolellisesti ja valita parhaalta tuntuva vuokralaisehdokas.

Vuokra-asunnon hakemuslomake auttaa vuokranantajaa vuokralaisvalinnassa, koska yhdeltä lomakkeelta löytyy kaikki tärkeimmät asiat, jotka vuokralaisehdokkailta on hyvä selvittää. Saat lomakkeen sekä muut tärkeät vuokranantajan asiakirjat nyt ilmaiseksi käyttöösi alla olevan lomakkeen kautta.

Lataa ilmainen vuokra-asunnon hakemuslomake mallipohja

 


Saat aivan pian sähköpostiisi tervetuloviestin sisäpiiriin liittymisestä. Viestistä löytyy linkki asuntosijoittajan aineistopankkiin, josta voit ottaa vuokra-asunnon hakemuslomakkeen heti käyttöösi. Lähetämme jatkossa vain hyödyllistä tietoa asuntosijoittamiseen liittyen emmekä luovuta tietojasi kolmannelle osapuolelle. Voit milloin tahansa poistua postituslistalta.

Vuokra-asuntohakemuksen mallipohjan esikatselu

 

Selvitä taustat, mutta luota myös intuitioon

Vuokra-asunnon hakemuslomakkeella saa kerättyä hyvät perustiedot, mutta kannattaa lisäksi ilman muuta tavata tai vähintään puhelimessa keskustella vuokralaisehdokkaan kanssa.

Hyvällä ihmistuntemuksella pystyy arvioimaan, että onko hakija sopiva vuokralainen asuntoosi vai ei. Usein henkilöstä jää jonkinlainen intuitio, jota kannattaa myös kuunnella.

Tarkista luottotiedot aina

Luottotietojen tarkistaminen ei maksa paljoa, mutta sillä voi säästyä paljolta. Usein henkilöt, joilla on merkintöjä luottotiedoissa, vähättelee merkintöjen määrää. Ei toki aina, mutta näin on usein käynyt, joten luottotiedot kannattaa aina tarkastaa.

Vaikka luottotiedoissa olisi merkintä, se ei suoraan aina tarkoita sitä, että kyseessä olisi huono vuokralainen. Ihmisillä on erilaisia vaiheita elämässään ja joskus saattaa olla, että maksamattomat maksut vievät luottotiedot. Voi kuitenkin olla, että henkilöllä on merkintöjä, mutta uusia merkintöjä ei ole tullut pitkään aikaan, vanhat on maksettu jo pois ja henkilö on nyt vakituisessa työsuhteessa. Tällöin luottotietomerkintöihin ei välttämättä kannata liikaa takertua jos hakija tuntuu muuten hyvältä.

Mitä tietoja vuokra-asuntohakemuksella selvitetään?

Vuokra-asuntohakemuksella selvitetään hakijan perustiedot. Lisäksi, koska asuntohakemuksen täyttämiseen menee muutama minuutti, toimii se hyvänä seulana oikeasti hyvien vuokralaisehdokkaiden osalta. Jos henkilö viitsii hakemuksen täyttää, kertoo se usein siitä, että hän oikeasti haluaa asunnon ja usein osoittautuu myös hyväksi vuokralaiseksi.

1. Hakijan yhteystiedot

2. Tärkeät peruskysymykset

Peruskysymyksillä selvitetään, että tupakoiko hakija ja onko hänellä lemmikkieläimiä. Lisäksi pyydetään suostumus luottotietojen tarkastamiseen sekä aikooko hakija hankkia kotivakuutuksen (vuokranantajan tulee aina vaatia vakuutustodistus ennen avainten luovutusta)

3. Opiskelija vai työntekijä

Vuokra-asunto hakemuslomakkeella pyydetään oppilaitoksen tiedot sekä opintojen kesto tai työntekijältä tiedot työsuhteesta, kuten työnantajan tiedot, tulotiedot sekä työsuhteen kesto.

4. Asumistoiveet

Lomakkeella selvitetään myös, että milloin henkilö haluaa aloittaa vuokrasuhteen, kuinka pitkäaikainen tarve asunnolle on ja miksi hakija muuttaa. Lisäksi kysytään mahdolliset suosittelijat mikä voi tarkoittaa esimerkiksi edellistä vuokraisäntää.

5. Takuuvuokra

Lomakkeella kysytään myös, että kuinka monen kuukauden takuuvuokran hakija pystyy tai on halukas maksamaan. Nykyään aika standardi on käyttää yhden kuukauden rahavakuutta. Toki sitä parempi aina mitä isompi vakuus.

6. Mahdolliset lisätiedot

Hakijalla on mahdollisuus kertoa vapaamuotoisesti lisätietoja itsestään. Yleensä sitä potentiaalisempi hakija mitä enemmän tietoja hän tässä kertoo itsestään.

Lisäpotkua asuntosijoituksiin:

Asuntosalkunrakentaja - Pekka Väänänen
Asuntosalkunrakentaja - Pekka Väänänen

Hei! Loin Asuntosalkunrakentaja.fi sivuston auttaakseni lukijoita vaurastumaan ja onnistumaan omissa asuntosijoituksissaan. Ostin ensimmäisen sijoitusasuntoni vuonna 2012 ja sen jälkeen olen tehnyt kymmeniä sijoitusasuntokauppoja. Asuntosijoittaminen on mielenkiintoinen sijoitusmuoto, joka tarjoaa hyviä tuottomahdollisuuksia ja alkuun pääsee pienilläkin pääomilla. Toivon, että saat kirjoituksistani vinkkejä ja hyötyä asuntosijoittamiseen. Jos tuntuu, että voisimme tehdä yhteistyötä asuntosijoittamiseen liittyvissä asioissa niin ota rohkeasti yhteyttä pekka[at]asuntosalkunrakentaja.fi