Vuokra-asunnon kuntotarkastuslomake

Usein erimielisyydet vuokralaisen ja vuokranantajan välillä vuokrasuhteen päättyessä liittyvät asunnon kuntoon. Vuokralaisen käsitys voi oleellisesti poiketa vuokranantajan käsityksestä, että millaisessa kunnossa asunnon tulisi olla asunnon luovutushetkellä. Näitä asioita ei siis kannata jättää pelkän muistin varaan.

Vuokra-asunnon muuttotarkastus on erittäin hyvä tapa välttää erimielisyydet vuokralaisen ja vuokranantajan välillä, koska asuntoon kuntoon liittyvät huomiot kirjataan kuntotarkastuslomakkeeseen.

Huolella tehty muuttotarkastuslomake suojaa vuokranantajaa. Alla olevasta lomakkeesta saat muuttotarkastuspohjan heti käyttöösi.

Lataa ilmainen vuokra-asunnon muuttotarkastus mallipohja


Saat aivan pian sähköpostiisi tervetuloviestin sisäpiiriin liittymisestä. Viestistä löytyy linkki asuntosijoittajan aineistopankkiin, josta voit ottaa vuokra-asunnon muuttotarkastuslomakkeen heti käyttöösi. Lähetämme jatkossa vain hyödyllistä tietoa asuntosijoittamiseen liittyen emmekä luovuta tietojasi kolmannelle osapuolelle. Voit milloin tahansa poistua postituslistalta.

Vuokra-asunnon kuntotarkastuslomakkeen esikatselu

Mikä on asunnon muuttotarkastus?

Vuokra-asunnon muuttotarkastus on tarkastus, jossa dokumentoidaan asunnon kunto vuokrasuhteen alussa ja lopussa.

Mitä hyötyä muuttotarkastuksesta on? 

Muuttotarkastus suojaa vuokranantajaa, koska sen avulla pystyy todistamaan jos asukas on asumisaikanaan aiheuttanut asuntoon vahinkoa. Vuokrasuhteen alussa tehty kuntotarkastuslomake toimii todisteena ja vuokranantaja voi pidättää korjauskustannukset tai esimerkiksi loppusiivouksen vakuudesta ellei aiheutuneet vahingot kuulu tavanomaisen asumisen aiheuttamaan kulumiseen.

Vuokralaisen ja vuokranantajan yhdessä tekemä kuntotarkastus lisää yhteisymmärrystä ja vähentää ristiriitoja osapuolten välillä.

Miten muuttotarkastus tehdään ja kuka sen tekee?

Vuokralainen ja vuokranantaja tekevät kuntotarkastuksen yhdessä tai vaihtoehtoisesti vuokralainen voi tehdä sen itse. Kuntotarkastuksessa kannattaa käyttää lomakepohjaa ja sen voi tehdä paperisena tai digitaalisena. Jos sen tekee paperisena, kannattaa dokumentti digitalisoida PDF-muotoon.

Kuntotarkastuksessa asunnon kunto tarkastellaan huonekohtaisesti. Jokainen havaittu puute on hyvä kirjata muistiin. Kannattaa ottaa myös kuvat jokaisesta huoneesta ja havaitusta puutteesta ja tallentaa kuvat kuntotarkastuslomakkeen liitteeksi sähköisesti.

Mitä asioita vuokra-asunnon kuntotarkastuslomakkeeseen kirjataan?

Vuokra-asunnon muuttotarkastuslomakkeeseen kirjataan seuraavat asiat:

  • Asunnon osoite
  • Vuokralaisen tiedot
  • Vuokranantajan tiedot
  • Onko asunnosta otettu kuvat vai ei
  • Havaitut viat ja puutteet
  • Päiväys ja allekirjoitukset
Lisäpotkua asuntosijoittamiseen:

Asuntosalkunrakentaja - Pekka Väänänen
Asuntosalkunrakentaja - Pekka Väänänen

Hei! Loin Asuntosalkunrakentaja.fi sivuston auttaakseni lukijoita vaurastumaan ja onnistumaan omissa asuntosijoituksissaan. Ostin ensimmäisen sijoitusasuntoni vuonna 2012 ja sen jälkeen olen tehnyt kymmeniä sijoitusasuntokauppoja. Asuntosijoittaminen on mielenkiintoinen sijoitusmuoto, joka tarjoaa hyviä tuottomahdollisuuksia ja alkuun pääsee pienilläkin pääomilla. Toivon, että saat kirjoituksistani vinkkejä ja hyötyä asuntosijoittamiseen. Jos tuntuu, että voisimme tehdä yhteistyötä asuntosijoittamiseen liittyvissä asioissa niin ota rohkeasti yhteyttä pekka[at]asuntosalkunrakentaja.fi