Vaurastuminen

Vaurastuminen

Tällä sivulla mm.

 • Mitä vaurastuminen on?
 • Vaurastuminen mahdollistaa unelmien toteutumisen
 • Vaurastumisen malli
 • Miten vaurastuminen aloitetaan?
 • Artikkeleita vaurastumiseen

Vaurastuminen on todennäköisesti toiveissa meillä jokaisella, koska raha ja vauraus mahdollistaa monia asioita. Sinullakin on varmasti haaveita ja unelmia, jotka liittyvät jollain tavalla rahaan? Haaveilet ehkä matkasta maailman ympäri, unelmiesi kodista, hienosta autosta, kesämökistä, varhaisemmasta eläköitymisestä tai jostain muusta mikä jollain tavalla liittyy rahaan ja vaurastumiseen.

Saatat kuitenkin ehkä miettiä, että “miten minä voisin vaurastua, kun minulla ei ole koskaan hyvää tuuria” tai “vaurastumiseen tarvitaan valtavat säästöt eikä minulla ole sellaisia”. Tuollaiset ajatukset voit heittää romukoppaan, koska kaikkein vaurauimmat ihmiset ovat monesti lähteneet liikkeelle nollasta, joten meillä jokaisella on mahdollisuus vaurastua.

Mitä vaurastuminen on?

Vaurastuminen tuo monille mieleen pelkästään rahan ansaitsemisen, ja sitä se toki suurilta osin onkin. Vaurastuminen tai vauraus ei tarkoita kuitenkaan pelkkää taloudellista vaurastumista vaan myös henkistä vaurastumista. Jokainen varmasti haaveilee vauraasta elämästä, mutta jos sinulla on rahaa, mutta et osaa nauttia elämästä, elätkö silloin vaurasta elämää?

Taloudellinen vaurastuminen on itse asiassa vain seuraus henkisestä vaurastumisesta, koska vaurastuminen on loppujen lopuksi vain pelkkä idea. Mitä parempia ideoita sinulla on ja mitä innokkaammin ja päättäväisemmin lähdet niitä toteuttamaan, sitä todennäköisemmin vaurastut myös taloudellisesti jossain vaiheessa. Mistä sitten ideat, into ja päättäväisyys tulevat? Ne tulevat nimenomaan ajatuksistasi ja asenteistasi, joten sen vuoksi onkin tärkeää keskittyä keräämään omaan mieleen vauraita ajatuksia!

Kuten sanottua, vaurastuminen ei tapahdu itsestään eikä sattumalta vaan vauraiden ajatusten seurauksena. Vauraat ihmiset ajattelevat vauraita ajatuksia. Vaurastuminen perustuu vetovoiman lakiin. Vetovoiman laki tarkoittaa sitä, että vedät puoleesi niitä asioita, joita ajattelet mielessäsi. Haluatko siis ajatella niukkuutta vai vaurautta? Kun olet mieleltäsi rikas, vedät rikkautta puoleesi. Tutustu vauraiden ja köyhien ihmisten eroihin ajatella asioista artikkelissa 21 eroa rikkaiden ja köyhien tavoissa ajatella.

Vaurastuminen mahdollistaa unelmien toteutumisen

Ihmisillä on monia tavoitteita. Usein ne liittyvät ulkonäköön, terveyteen tai uraan, mutta monilla myös taloudellisia asioihin. Hyvin erilaisia tavoitteita siis. Yksi asia on kuitenkin yhteistä kaikille tavoitteille eli täytyy olla vastaus kysymykseen “Miksi?”. Onnistuakseen tavoitteen saavuttamisessa, on oltava riittävän vahva syy mikä saa ponnistelemaan ja tekemään asioita tavoitteen eteen.

Taloudellinen riippumattomuus on asia mitä monet tavoittelevat. Taloudellinen riippumattomuus antaa mielikuvan, että sen saavuttaa, kun on tietty rahamäärä säästössä, esimerkiksi miljoona euroa, jonka turvin voi elää leppoisan loppuelämän. Kyse ei kuitenkaan ole rahasta vaan vapaudesta. Kukaan ei ole kiinnostunut rahasta vaan niistä asioista mitä raha mahdollistaa. Ihmiset haluavat toteuttaa unelmiaan ja kovin usein niiden toteuttaminen edellyttää rahaa. Ei välttämättä tiettyä määrää rahaa, vaan ehkä riittävän määrä passiiviisia tuloja.

Taloudellisesti riippumattomana..

 • Voisit matkustella säännöllisesti
 • Työskentelisit aika- ja paikkariippumattomasti, esimerkiksi mökillä tai uima-altaan reunalla
 • Olisit oman elämäsi herra ja voisit suunnitella päiväsi mielesi mukaan

Miltä kuulostaa? Määritä omat unelmasi ja aloita niiden jahtaaminen lukemalla artikkeli taloudellisesta riippumattomuudesta.

Vaurastumisen malli

Vaurastuminen perustuu omaan ajatteluun. Vaurastuminen on itse asiassa tietynlainen ajatusmalli, joka oikein toteutettuna vaurastuttaa sinua, jopa automaattisesti. Kirjailija, yrittäjä ja kiinteistömiljonääri Robert Kiyosaki on osannut ehkä parhaiten yksinkertaistaa tämän mallin. Voidaankin puhua ns. Kiyosakin mallista.

Kiyosakin mallissa ajatus on kerätä sellaista varallisuutta, joka tuo lisää rahaa taskuusi ja välttää sellaisia vastuita, jotka vievät rahaa taskustasi. Hyvin yksinkertaista, eikö totta? Niin se paperilla onkin, mutta suurimmalle osalle käytännössä kovinkin hankalaa. Jos on riittävästi liikenevää rahaa, tulee helposti kiusaus hankkia uusi talo, auto, moottoripyörä, kesämökki tai vaikkapa lomaosake. Yhteistä näille “omaisuuksille” on se, että jokainen näistä tuottaa kuluja eli vie rahaa taskustasi pois. Kiyosaki luokittelee nämä siis vastuiksi.

Ajatus on kerätä sellaista varallisuutta, joka tuo lisää rahaa taskuusi ja välttää sellaisia vastuita, jotka vievät rahaa taskustasi

Kiyosakin mallissa omaa taloutta tulee ajatella vähän kuin yrityksen näkökulmasta. Tuloja on oltava enemmän kuin menoja, muuten oma talous menee konkurssiin. On siis luotava ylijäämä. Ylijäämällä tulee ostaa sellaista omaisuutta, joka kerryttää tuloja omaan talouteen. Tätä mallia toistamalla saadaan aikaan “lumipalloefekti”, jolloin vaurastuminen etenee vähän kuin itsestään. Lue lisää Kiyosakin vaurastumisen mallista artikkelista Haluatko vaurastua? Tämä malli sinun TÄYTYY osata!

Miten vaurastumisessa pääsee alkuun?

Vaurastumiseen tarvitaan siis..

 • oikeanlaisia ajatuksia
 • riittävä syy
 • vaurastumisen malli

Ilman näitä ei pääse alkua pidemmälle. Kuten mainittua, taloudellinen riippumattomuus on monilla tavoitteena ja se on mahdollista saavuttaa. Monille taloudellinen riippumattomuus tuntuu mahdottomalta ajatukselta, mutta sitä se ei todellisuudessa ole. Et tarvitse valtavaa määrää rahaa ollaksesi taloudellisesti riippumaton. Riittävän suuret passiviset tulot saattavat riittää unelmiesi elämään.

Passiivinen tulo on tuloa, jota saat ilman aktiivista työntekoa. Luonteenomaista passiivisille tuloille on se, että työ niiden hankkimiseksi tehdään etukäteen ja tulovirta syntyy vasta hieman myöhemmin. Tämä vaatii jonkin verran kärsivällisyyttä. Siksi moni et viitsi edes ryhtyä leikkiin. Tavoitetilanne on kuitenkin se, että olet pystynyt hankkimaan riittävän määrän passiivisia tuloja, jolloin voit toteuttaa unelmiesi elämää.

Passiivisen tulon lähteitä ja vaihtoehtoja niiden hankintaa on erilaisia. Riippuu sinusta, mikä on sopivin tapa juuri sinulle hankkia passiivisia tuloja. Toiset passiivisten tulojen lähteet sisältävät riskiä, toiset taas eivät. Listasimme muutaman erilaisen tavan hankkia passiivisia tuloja artikkelissa Passiivinen tulo – ansaitse rahaa 24/7 ilman aktiivista työntekoa!

Aloita vaurastuminen näin

 • Määritä unelmasi ja tavoitteesi, jolloin löydät riittävän hyvän syyn.
 • Ajattele vauraita ajatuksia. Ajattele isosti. Aseta kunnon tavoitteet.
 • Hanki ylijäämä
 • Ohjaa kertynyt ylijäämä kohteisiin, jotka tuottavat sinulle lisää rahaa
 • Opettele jatkuvasti

Vaurastuminen vauhtiin näillä artikkeleilla:

Henkilö makaa riippumatolla ja nauttii taloudellisesta riippumattomuudesta

Taloudellinen riippumattomuus – tila, jota jokaisen tulisi tavoitella! Lue artikkeli tästä

Nainen makaa aurinkotuolissa ja nauttii passiivisista tuloista

Passiivinen tulo – ansaitse rahaa 24/7 ilman aktiivista työntekoa! Lue artikkeli tästä

Vaurastuminen aloitettu istuttamalla seteleitä maahan

Haluatko vaurastua? Tämä malli sinun TÄYTYY osata! Lue artikkeli tästä

Hyvä sijoitusasunto

Menestyvän asuntosijoittajan 6 tärkeintä tukipilaria Lue artikkeli tästä

rikastuminen lähtee ideasta

21 eroa rikkaiden ja köyhien tavassa ajatella Lue artikkeli tästä

miljoona euroa

Miljoona euroa tilillä vai 2000 euron kuukausitulot? Lue artikkeli tästä

Lisäpotkua vaurastumiseen asuntosijoittamisella:

Asuntosalkunrakentaja - Pekka Väänänen
Asuntosalkunrakentaja - Pekka Väänänen

Hei! Loin Asuntosalkunrakentaja.fi sivuston auttaakseni lukijoita vaurastumaan ja onnistumaan omissa asuntosijoituksissaan. Ostin ensimmäisen sijoitusasuntoni vuonna 2012 ja sen jälkeen olen tehnyt kymmeniä sijoitusasuntokauppoja. Asuntosijoittaminen on mielenkiintoinen sijoitusmuoto, joka tarjoaa hyviä tuottomahdollisuuksia ja alkuun pääsee pienilläkin pääomilla. Toivon, että saat kirjoituksistani vinkkejä ja hyötyä asuntosijoittamiseen. Jos tuntuu, että voisimme tehdä yhteistyötä asuntosijoittamiseen liittyvissä asioissa niin ota rohkeasti yhteyttä pekka[at]asuntosalkunrakentaja.fi